-
Вигляд13
1 год. 0 хв.
3 порції
Салату олів’є вже значно більше років, ніж здається. Він просто став дуже звичним, тому мало хто замислюється про його походження та історію. Для порівняння поділюсь з вами старовинним рецептом, який гідно прикрасить святковий стіл.
складові
Для салату:
-
Перепілка (філе) –
300 г -
Перепелині яйця –
6 штуки -
Ракові шийки –
200 г -
Молода картопля –
400 г -
Мариновані огірки (корнішони) –
180 г -
Морква (молода) –
2 штуки -
Зелений горошок –
100 г
Для заправки:
-
Винний оцет (білий) –
2 ст.л. -
Яєчні жовтки (перепелині) –
2 штуки -
Діжонська гірчиця
1 ст.л. -
Оливкова олія –
250 мл -
Каперси –
1.5 ст.л. -
Білий перець (мелений) –
0.5 ч. л. -
Лимонний сік –
1 ст.л. -
Лимонна цедра –
1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Подрібніть всі інгредієнти для заправки в блендері і добре збийте.
Відваріть яйця перепелині 4 хвилини після кипіння.
Окремо відваріть або запікайте перепілку.
Приваріть до готовності молоду картоплю та моркву.
Дайте всім інгредієнтам охолонути і наріжте кубиком олів’є.
Додайте горошок та заправте салат приготованим соусом.
Leave a Review