Поки з креветками

  • Вигляд
    10


40 хв.

4 порції

Принадність поки – у незліченній кількості комбінацій продуктів. Сьогодні поділяюся з Вами рецептом доки з креветками, який дуже любить моя сім’я. Для цієї закуски підійдуть свіжі креветки будь-якого розміру, обов’язково із пружним цілісним панциром.

складові

  • Мал –
    200 г
  • Вода
    500 мл
  • Креветки –
    400 г
  • Авокадо –
    2 шт.
  • Помідори черрі –
    4 шт.
  • Огірки –
    1 шт.
  • Салатний мікс –
    100 г
  • Оливкова олія
    2 ч. л.
  • Соєвий соус –
    4 ст.л.
  • Рисовий оцет –
    2 ст.л.
  • Цукор
    2 ч. л.
  • Сіль
    за смаком
  • Кунжут –
    для прикрас

Покроковий рецепт приготування

Рис промийте у проточній воді, відваріть до готовності. До готового рису додайте суміш цукру і рисового оцту, залиште на 10 хвилин. Потім викладіть рис гіркою у глибоку тарілку.

Салатний мікс промийте, обсушіть і нарвіть руками.

Авокадо очистіть, видаліть кісточку, наріжте м’якоть тонкими слайсами, збризкайте рисовим оцтом. Помідори наріжте часточками, огірки тонкими кружальцями.

Креветки відваріть у підсоленій воді (2-3 хвилини), потім очистіть.

У тарілку з рисом викладіть авокадо, теплі креветки, листя салату, огірки та помідори чері.

Поки з креветками полийте соєвим соусом і оливковою олією, присипте насінням кунжуту. Подавайте теплим, доки не охолонули креветки та рис.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]