![](https://receptu.pp.ua/wp-content/uploads/2024/06/recept-48152-scaled-1240x827.jpg)
-
Вигляд10
40 хв.
4 порції
Принадність поки – у незліченній кількості комбінацій продуктів. Сьогодні поділяюся з Вами рецептом доки з креветками, який дуже любить моя сім’я. Для цієї закуски підійдуть свіжі креветки будь-якого розміру, обов’язково із пружним цілісним панциром.
складові
-
Мал –
200 г -
Вода –
500 мл -
Креветки –
400 г -
Авокадо –
2 шт. -
Помідори черрі –
4 шт. -
Огірки –
1 шт. -
Салатний мікс –
100 г -
Оливкова олія –
2 ч. л. -
Соєвий соус –
4 ст.л. -
Рисовий оцет –
2 ст.л. -
Цукор –
2 ч. л. -
Сіль –
за смаком -
Кунжут –
для прикрас
Покроковий рецепт приготування
Рис промийте у проточній воді, відваріть до готовності. До готового рису додайте суміш цукру і рисового оцту, залиште на 10 хвилин. Потім викладіть рис гіркою у глибоку тарілку.
Салатний мікс промийте, обсушіть і нарвіть руками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку, наріжте м’якоть тонкими слайсами, збризкайте рисовим оцтом. Помідори наріжте часточками, огірки тонкими кружальцями.
Креветки відваріть у підсоленій воді (2-3 хвилини), потім очистіть.
У тарілку з рисом викладіть авокадо, теплі креветки, листя салату, огірки та помідори чері.
Поки з креветками полийте соєвим соусом і оливковою олією, присипте насінням кунжуту. Подавайте теплим, доки не охолонули креветки та рис.
Leave a Review