Салат “Севиче” з креветками

  • Вигляд
    4


45 хв.

4 порції

Севиче – латиноамериканська страва, яка стала надзвичайно популярною у всьому світі. Кожна країна привнесла до рецепту свої зміни, зробивши його ще більш цікавим та оригінальним. Пропоную вашій увазі салат із креветками на цю тему.

складові

Для салату:
  • Креветки (варені) –
    500 г
  • Болгарський перець –
    1 штука
  • Цибуля фіолетова –
    1 штука
  • Апельсин –
    1 штука
  • Базилік –
    2 гілочки
  • Петрушка –
    2 гілочки
  • Молотий чорний перець
    за смаком
  • Морська сіль
    за смаком
  • Вода (окріп) –
    1 л
Для маринаду:
  • Апельсиновий сік –
    100 мл
  • Лимонний сік
    1 ст.л.
  • Соєвий соус –
    1 ст.л.
  • Лимонна цедра –
    0,5 ч. л.
  • Оливкова олія
    1 ст.л.
  • мелений червоний перець
    0,25 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Варені креветки промийте окропом, очистіть від панцирів і складіть у глибоку миску.

Окремо змішайте олію, соєвий соус, лимонну цедру, червоний перець, апельсиновий та лимонний соки.

Влийте отриманий маринад в креветки, перемішайте, накрийте плівкою харчової і залиште маринуватися на 30 хвилин.

Болгарський перець, фіолетовий лук очистіть і наріжте.

Апельсин очистіть від шкірки, плівок та розберіть руками на дрібні шматочки.

Базилік і петрушку промийте, обтрусіть від води та порвіть руками.

Креветки дістаньте з маринаду та викладіть у широку миску.

Додайте апельсин, цибулю, болгарський перець, зелень, сіль, мелений перець та оливкову олію. Акуратно перемішайте все щипцями для салатів.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]