![](https://receptu.pp.ua/wp-content/uploads/2024/07/recept-8341-1240x825.jpg)
-
Вигляд4
45 хв.
4 порції
Севиче – латиноамериканська страва, яка стала надзвичайно популярною у всьому світі. Кожна країна привнесла до рецепту свої зміни, зробивши його ще більш цікавим та оригінальним. Пропоную вашій увазі салат із креветками на цю тему.
складові
-
Креветки (варені) –
500 г -
Болгарський перець –
1 штука -
Цибуля фіолетова –
1 штука -
Апельсин –
1 штука -
Базилік –
2 гілочки -
Петрушка –
2 гілочки -
Молотий чорний перець –
за смаком -
Морська сіль –
за смаком -
Вода (окріп) –
1 л
-
Апельсиновий сік –
100 мл -
Лимонний сік –
1 ст.л. -
Соєвий соус –
1 ст.л. -
Лимонна цедра –
0,5 ч. л. -
Оливкова олія –
1 ст.л. -
мелений червоний перець
0,25 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Варені креветки промийте окропом, очистіть від панцирів і складіть у глибоку миску.
Окремо змішайте олію, соєвий соус, лимонну цедру, червоний перець, апельсиновий та лимонний соки.
Влийте отриманий маринад в креветки, перемішайте, накрийте плівкою харчової і залиште маринуватися на 30 хвилин.
Болгарський перець, фіолетовий лук очистіть і наріжте.
Апельсин очистіть від шкірки, плівок та розберіть руками на дрібні шматочки.
Базилік і петрушку промийте, обтрусіть від води та порвіть руками.
Креветки дістаньте з маринаду та викладіть у широку миску.
Додайте апельсин, цибулю, болгарський перець, зелень, сіль, мелений перець та оливкову олію. Акуратно перемішайте все щипцями для салатів.
Leave a Review