![](https://receptu.pp.ua/wp-content/uploads/2024/05/recept-22192-1240x825.jpg)
-
Вигляд12
20 хв.
5 порцій
Свіжий салат у тайському стилі. У рецепті використовується рибний соус. Має досить специфічний запах, який подобається не всім. Його можна замінити на соєвий або вустерський соус. Деякі кухарі раджу використовувати солоний курячий бульйон.
складові
-
Фунчоза –
200 г -
Креветки (охолоджені) –
12 штук -
Деревні гриби (смажені) –
100 г -
Огірки –
150 г -
Салат латук –
100 г -
Цибуля фіолетова –
1 штука -
Горіхи –
жменя -
Лимонний сік –
1 ст.л. -
Рисовий оцет –
2 ст.л. -
Рибний соус –
1 ч. л. -
Кунжутну олію –
1 ст.л. -
мелений імбир
0,5 ч. л. -
Цукор –
0,5 ч. л. -
Сіль –
за смаком -
Вода (окріп) –
2 л
Покроковий рецепт приготування
Фунчозу залийте окропом на 5 хвилин|мінути|.
Відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.
Креветки промийте окропом, очистіть і збризкайте лимонним соком.
Горіхи підсушіть на сковороді та злегка подрібніть.
Наріжте деревні гриби, огірки та очищену цибулю.
Салатне листя порвіть на шматочки руками.
У невеликій ємності змішайте рисовий оцет, кунжутну олію, рибний соус, цукор, сіль та мелений імбир.
Змішайте фунчозу, креветки, салатне листя, гриби, цибулю та огірки.
Додайте|добавляйте| горіхи, підготовлену заправку і перемішайте. Перед подачею салат повинен постояти у холодильнику 30-40 хвилин.
Leave a Review