Салат з мідіями та винною заправкою

  • Вигляд
    14


20 хв.

2 порції

При всій своїй простоті такий салат виходить дуже красивим та вишуканим. Тому не пошкодуйте трохи часу на презентацію та подачу. А заразом розповім як приготувати винну заправку, яка така гарна з мідіями.

складові

Для салату:
  • Мідії (у раковинах) –
    400 г
  • Креветки –
    200 г
  • Помідори черрі –
    160 г
  • Огірки –
    2 штуки
  • Салатний мікс –
    2 жмені
  • Цибуля фіолетова –
    1 штука
  • Селера –
    1 штука
  • Кольрабі –
    1 штука
Для заправки:
  • Оливкова олія
    2 ст.л.
  • Вино (біле сухе) –
    100 мл
  • Чебрець –
    1 гілочка
  • Часник
    2 зубчика
  • Молотий чорний перець
    2 дрібки
  • Орегано –
    1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Наріжте кольрабі, селеру та огірки тонкими пластинками.

Крупно наріжте цибулю і злегка підсмажте її на грилі або сухій сковороді з чері.

Приваріть креветки 3-5 хвилин|мінути| і очистіть.

Закип’ятіть літр води, додайте спеції до смаку і 5 хвилин проваріть мідії в раковинах, щоб вони розкрилися.

Подрібніть чебрець і часник, додайте спеції та змішайте з олією та вином. Проварити заправку буквально пару хвилин.

Гарно викладіть усі інгредієнти та полийте салат заправкою.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]