Старовинний рецепт Олів’є

  • Вигляд
    11


1 год. 0 хв.

3 порції

Салату олів’є вже значно більше років, ніж здається. Він просто став дуже звичним, тому мало хто замислюється про його походження та історію. Для порівняння поділюсь з вами старовинним рецептом, який гідно прикрасить святковий стіл.

складові

Для салату:
  • Перепілка (філе) –
    300 г
  • Перепелині яйця –
    6 штуки
  • Ракові шийки –
    200 г
  • Молода картопля –
    400 г
  • Мариновані огірки (корнішони) –
    180 г
  • Морква (молода) –
    2 штуки
  • Зелений горошок –
    100 г
Для заправки:
  • Винний оцет (білий) –
    2 ст.л.
  • Яєчні жовтки (перепелині) –
    2 штуки
  • Діжонська гірчиця
    1 ст.л.
  • Оливкова олія
    250 мл
  • Каперси –
    1.5 ст.л.
  • Білий перець (мелений) –
    0.5 ч. л.
  • Лимонний сік
    1 ст.л.
  • Лимонна цедра –
    1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Подрібніть всі інгредієнти для заправки в блендері і добре збийте.

Відваріть яйця перепелині 4 хвилини після кипіння.

Окремо відваріть або запікайте перепілку.

Приваріть до готовності молоду картоплю та моркву.

Дайте всім інгредієнтам охолонути і наріжте кубиком олів’є.

Додайте горошок та заправте салат приготованим соусом.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]