Чай — рецепти з фото покроково
Чай — культовий напій у всіх Східних країнах, та й у всьому світі загалом. Готують його з висушеного листя чайного куща, щоправда в широкому сенсі в побуті так називають будь-який напій, для якого заварюють рослинну сировину. Наприклад, трав’яний, ягідний або фруктовий чай, але все ж таки спочатку йдеться саме про чайні кущі! Історія чаю тісно переплітається з історією Китаю, і за легендою його відкрив імператор Шень-нун за 3 тисячі років до нашої ери.
Спочатку чай вживали як ліки, а вже потім — як звичайний напій. Культура поширилася по всьому світу, і поступово з’являлися нові технології обробки та ферментації листя, а з ними і нові сорти. Головними конкурентами китайських чаїв стали японські. Величезні плантації також є в Африці та Індії — в регіонах із тропічним або субтропічним кліматом. Практично в будь-якій національній кухні є свої рецепти чаю з унікальними тонкощами приготування і подачі!