Чай

,

Чай із зірою

  • 0 / 5

Чай із зірою

,

Марокканський чай з корицею та м’ятою

  • 0 / 5

Марокканський чай з корицею та м’ятою

,

Чай з журавлиною та розмарином

  • 0 / 5

Чай з журавлиною та розмарином

,

Чай з гвоздикою та імбиром

  • 0 / 5

Чай з гвоздикою та імбиром

,

Чай з барбарисом

  • 0 / 5

Чай з барбарисом

,

Чай з журавлиною та лимоном

  • 0 / 5

Чай з журавлиною та лимоном

,

Чай з бадяном

  • 0 / 5

Чай з бадяном

,

Чай з базиліком

  • 0 / 5

Чай з базиліком

,

Чай з кардамоном

  • 0 / 5

Чай з кардамоном

,

Чай обліпихи з корицею

  • 0 / 5

Чай обліпихи з корицею

Чай — рецепти з фото покроково

Чай — культовий напій у всіх Східних країнах, та й у всьому світі загалом. Готують його з висушеного листя чайного куща, щоправда в широкому сенсі в побуті так називають будь-який напій, для якого заварюють рослинну сировину. Наприклад, трав’яний, ягідний або фруктовий чай, але все ж таки спочатку йдеться саме про чайні кущі! Історія чаю тісно переплітається з історією Китаю, і за легендою його відкрив імператор Шень-нун за 3 тисячі років до нашої ери.

Спочатку чай вживали як ліки, а вже потім — як звичайний напій. Культура поширилася по всьому світу, і поступово з’являлися нові технології обробки та ферментації листя, а з ними і нові сорти. Головними конкурентами китайських чаїв стали японські. Величезні плантації також є в Африці та Індії — в регіонах із тропічним або субтропічним кліматом. Практично в будь-якій національній кухні є свої рецепти чаю з унікальними тонкощами приготування і подачі!

[an error occurred while processing the directive]